گزارش ارسالی از سفر جناب آقای حمید الله دانش نماینده شورای ولایتی غزنی
جناب آقای حمید الله دانش نماینده شورای ولایتی غزنی در تاریخ 20/9/1389ش. وارد شهر مقدس قم شد و در جلسه دید و باز دیدی که قبلا از سوی علما و طلاب جاغوری اعلام شده بود شرکت کرد.
این جلسه که با انتشار اطلاعیه ای رسمی از سوی جمعی از علما و طلاب جاغوری اعلام شده بود؛ متن اطلاعیه:
بسمه تعالی
یکی از ویژگیهای برجستهی جامعه پویا و بیدار، حساسیت در برابر جریان سرنوشت جمعی است، تا معمار سرنوشت خویش باشند، نه دنباله رو کاروان حوادث! لازمهی حساسیت مسئولانه، کسب آگاهی از منابع مطلع برای تحلیل وضعیت، پیش بینی و مهندسی راهبردهای آینده است. تکریم و تشویق خدمت گزاران جامعه، شاخصهی دیگر جامعهی رشید است.
جهت کسب آگاهی از تحولات کشور و نیز تکریم خدمتگزاران جامعه؛
مقدم نمایندهی پر تلاش و محبوب شورای ولایتی غزنی،جناب آقای حمید الله دانش
را به شهر مقدس قم گرامی داشته، به همین منظور مجلس دید و باز دیدی برگزار میشود. شرکت دوستان محترم، به ویژه فرهیختگان جامعه؛ علما، طلاب و دانشجویان بر شکوه این مجلس خواهد افزود.
زمان: شنبه 20/9/1389ش. ساعت 14 – 17.
در محل برگزاری جلسه، پلاکارتی نیز با عنوان «مقدم نماینده پر تلاش و محبوب شورای ولایتی غزنی جناب آقای حمید الله دانش را به شهر مقدس قم گرامی میداریم» نصب شده بود.
جناب آقای حمید الله دانش نماینده شورای ولایتی غزنی در این جلسه به سوالات علما و طلاب پاسخ گفتند. آقای دانش در باره وظایف شورای ولایتی گفتند:« وظیفه مهم شورای ولایتی «نظارت» بر کارهای اجرایی و «مشورت» در تصمیم های اجرایی است.» آقای دانش در باره پروژه های عمرانی و بازسازی سرک های ولایت غزنی گفت که مشکل اصلی نا امنی است و که شرکت های راجستر شده حاضر به گرفتن پروژه ها نیست چون طالبان باج خواهی می کنند و شرکت ها متضرر می شوند. سرک قرباغ- جاغوری- مالستان- ورزگان دارای بودجه و قرار شده که از سمت جاغوری به سوی قرباغ کار شود که علامت گذاری آن شروع شده است. این جلسه از ساعت 2 پس روز تا 5 ادامه یافت.
آقای دانش ایام محرم برای سفر انتخاب کرده بود تا مهاجرین را آسان تر و مجموعی دیدار کند که به همین دلیل به جلسات مختلف عزاداری رفتند.
1. شب ششم محرم؛ جلسه هیات محبان اهلبیت قم.
این جلسه از سوی طلاب و مهاجرین المیتوی جاغوری بر گزار می شود که علما و طلاب آن را اداره می کنند و به نوبت سخنرانی می کنند. در این شب، آقای شوکت علی محمدی در باره هویت مذهبی شیعیان و هزاره ها سخن گفت و هویت تاریخی و مذهبی هزاره ها را تبیین و جایگاه شیعیان خراسانی یعنی هزاره ها بی بدیل خواند که امپراطوری بنی امیه را با قیام سیاه جامگان به رهبری امیر فولاد غوری؛ برمکیان، نوبختیان و… ساقط کردند. او این قیام را یک قیام مذهبی و ملی هزارگی خواند.
2. شب هفتم محرم؛ تهران هیات پل گیشا:
در این جلسه ابتدا جناب آقای دانش سخنرانی کرد و اوضاع و تحولات کشور، ولایت غزنی و جاغوری را تشریح کرد. آقای دانش خواستار آن شد که مردم باید فرهنگ معافیت را پایان دهند و پرسشگر باشند. نگذارند مسؤولان غفلت کنند و به خواب بروند. باید فرهنگ پرسشگری تقویت شود.
آقای دانش جهت ساخت و یا اجاره یک ساختمان در کابل و غزنی جهت اسکان دانشجویان دختر گفت: «من از شما خواهشمندم یک روز خواهران تان را آشار بدهید یک روز مزد تان را هر چه هست، برای تهیه خوابگاه دختران خودتان اختصاص دهید. من پول از شما نمی خواهم؛ مکن میخواهم یک خاطره سازنده در ذهن تان باقی بماند که یک روز برای دختران و خواهران تان کار میکنید.»
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود خواستار شد که منطقه را با نام قوم و… پارچه پارچه نکنیم، جاغوری باید به پنج بخش شرقی، غربی، شمالی، جنوبی و مرکز تقسیم شود تا زمینه های همگرایی در قالب شهروندی فراهم شود و نه قومیت.
در ادامه جناب آقای کریم افضلی از نمایندگان مسجد جامع رسول اعظم (ص) از فعالیت های یکساله نمایندگان گزارش داد. جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای روحانی زاده روحانی مستقر هیات سخنرانی کرد در مورد ضرورت و کارکرد مسجد جامع سخن گفت و کسانی را که تا کنون سهمی نگرفته اندر تشویق کرد. در ادامه نوحه سرایی و سینه زنی ادامه یافت.
3. شب هشتم محرم؛ تهران هیات باغ فردوس:
در این جلسه نیز آقای دانش سخنرانی کرد و ضمن تاکید بر اتمام فرهنگ معافیت، تهیه خوابگاه دخترانه برای دانشجویان در کابل و غزنی، اوضاع کشور را تحلیل کرد و از پروژه های عمرانی و اقدامات شورای ولایتی سخن گفت. در این سخنرانی بر خود کفایی هزاره جات و کشف و استخراج منابع طبیعی مانند لیتیوم ناوور، طلای زرکشان، سنگها و… و مهار آب ها تاکید و گفت تا زمانی که ما پشتوانه ثروت های طبیعی نداشته باشیم پیشرفت سخت و دشوار خواهد بود. ایشان فراوانی نیروی انسانی متخصص جامعه را نوید روزهای خوبی دانست و بر تحصیل فرزندان مهاجر به هر قیمتی تاکید کرد. در ادامه جناب آقای کریم افضلی از نمایندگان مسجد جامع رسول اعظم (ص)
از فعالیت های یکساله نمایندگان گزارش داد. جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای حسینی روحانی مستقر هیات سخنرانی کرد و خواسته هایی از مسئولان نمایندگان مطرح کرد.
4. شب نهم محرم؛ کرج محمد شهر:
ابتدا جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای حاجی رحیمی روحانی مستقر هیات سخنرانی کرد و هدف قیام امام حسین (ع) را تشریح کردند. در ادامه جناب آقای کریم افضلی از نمایندگان مسجد جامع رسول اعظم (ص) از فعالیت های یکساله نمایندگان گزارش داد.
در ادامه جناب آقای دانش در باره تحولات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی سخن گفت و نقش شیعیان را در ساحت فرهنگی برجسته توصیف کرد.
در ادامه جناب آقای کریم افضلی از نمایندگان مسجد جامع رسول اعظم (ص) از فعالیت های یکساله نمایندگان گزارش داد.
5. روز نهم محرم؛ تهران جلسه پرسش و پاسخ:
این جلسه در تهران و با مشارکت بسیاری هیات ها و مهاجرین انجام شده که از ساعت 10 و نیم صبح تا ساعت چهار بعد از ظهر ادامه داشت و تنها نماز جماعت و صرف ناهار فاصله تداوم جلسه بود. در این جلسه ابتدا جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای حاجی سید صفدر موسوی طرح موضوع کرد و به جناب آقای دانش خیر مقدم گفت و به عنوان اولین سوال از حدود وظایف و اختیارات شورای ولایتی پرسید. در ادامه سوالهایی از سوی آقایان زکی خاربید دانشجوی فوق لیسانس حقوق، آقای عبدالملک احسانی فوق لیسانس حقوق و ادیان و مذاهب، محمدی، موسوی، جعفری، احمدی، افضلی بزرگ و… مطرح شد که آقای دانش پاسخ گفتند.
6. شب دهم محرم؛ تهران هیات مرکزی:
در این جلسه حدود پانصد نفر حضور داشتند. در این جلسه ابتدا آقای عبدالملک احسانی فوق لیسانس حقوق و ادیان و مذاهب، در باره ماهیت و هدف قیام امام حسین (ع) و کاربرد آن در عصر حاضر سخن گفت و تحلیل جالب و تازه ای مطرح کرد که مورد توجه حاضران قرار گرفت.
در ادامه جناب آقای دانش سخنرانی کرد و اوضاع سیاسی و اجتماعی را تشریح کرد و از اقدامات انجام شده یا در دست اقدام شورا در حیطه پروژه های عمرانی و خدماتی سخن گفت.
در ادامه جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای حاجی سید صفدر موسوی روحانی هیات سخن گفت. در ادامه جناب آقای کریم افضلی از نمایندگان مسجد جامع رسول اعظم (ص) از فعالیت های یکساله نمایندگان گزارش داد.
7. روز عاشورا؛ اصفهان، محمود آباد:
در روز عاشورای حسینی آقای دانش همراه آقایان زکی، وحیدی و محمدی در اصفهان و مجالس عزاداری های مختلف حضور یافتند. ابتدا در جلسه محمود آباد که از سوی مهاجرین عزیز خاربید بر پا شده بود رفتند. در آغاز جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای وحیدی در باره قیام امام حسین (ع) سخن گفت و سپس آقای دانش سخنرا کرد. در ادامه جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای عبدالوهاب احسانی سخنرانی کرد.
8. روز عاشورا؛ اصفهان، محمود آباد:
آقای در جلسه هیات مهاجرین قرباغ نیز حضور یافتند و مراتب تسلیت خود را اعلام داشتند.
9. روز عاشورا؛ اصفهان، ملک شهر:
در ادامه، در جلسه مهاجرین و طلاب خانه اصفهان، ملک شهر، حضور یافتند. البته مراسم سخنرانی جناب حجت الاسلام و المسلمین حاج آقای افتخاری مسؤل محترم بخش استفتای دفتر مرجع عالیقدر جهان تشیع، حضرت آیت الله العظمی محقق کابلی پایان یافته بود؛ اما دوباره جهت خیر مقدم گویی آقای دانش پشت تریبون رفت و گفت: من آقای دانش را از نزدیک نمی شناختم اما از مومنان زیاد شنیده ام که خدمات ارزنده ای کرده اندر مانند آوردن دفتر احصاییه از غزنی و کابل به جاغوری و امکان صدور تذکره از جاغوری از خدمات ایشان است. ایشان به ضعفایی که پارتی نداشته اندر بیشتر همکاری می کرده اندر و سبب موفقیت ایشان در انتخابات نیز همین عوامل بوده است. ایشان جوان و پر انرژی است امید بیشتر از این ها خدمت کند.
10. شام غریبان؛ اصفهان، محمود آباد:
این جلسه که سوی مهاجرین نقاط مختلف جاغوری برگزار می شود حکم جلسه مرکزی دارد و حدود هفت صد نفر جمعیت دارد. در این جلسه جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای استاد رضوانی الی سد روحانی بود که جناب جناب حجت الاسلام آقای محبی مدّاحی جلسه را به عهده داشت و نوحه های جان سوزی خواندند.
در ادامه جناب آقای دانش، به دلیل سردی هوا و رعایت حال مهاجران سخنرانی مختصری ایراد کرد و بر اتمام فرهنگ معافیت را تذکر داد و از تقسیم منطقه ای جاغوری به جای تقسیم قومی را به عنوان پایه گذاری زندگی جدید شهروندی و گذر از نا بسانی ها خواستار شد.
11. شام غریبان؛ اصفهان، محمود آباد (کمرکی ها):
در این شب به جلسه هیات عزاداری مهاجرین کمرک نیز حضور یافتند که در این جلسه جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای استاد جوادی روحانی مستقر بود. ایشان ضمن خیر مقدم گویی به آقای دانش خواستار خدمات بیشتر مسؤلان کشوری شدند. در ادامه آقای دانش سخن گفت و ضمن توضیح پروژه ه های در دست اقدام؛ گفت که مکتب بالاسر کمرک از بودجه عادی امسال تمویل بودجه شده و مکتب مرکزی کمک از بودجه عمرانی غیر اختیاری بودجه اش تصویب شده که حدود دو صد و پنجاه هزار دالر است.
در ادامه جلسه صمیمی پرسش و پاسخ نیز بر گزار شده که برخی از جوانان به طور جدی خواهان الحاق کمرک به جاغور
چهارشنبه 27 بهمن1389 ساعت: 13:38
سلام
نگرانی بعضیها مبنی بر متعلق بودن اکثر نمایندگان به جا هایی دیگر شاید هم زیاد بجهت نباشد. کسی یا کسانیکه سرو کارش با ایران آنهم قم باشد، کاری از پیش نخواهد برد. تاریخ ۳۰ سال گذشته اینرا به اثبات رسانده است.
چهارشنبه 27 بهمن1389 ساعت: 14:22
سلام به مدیر وبلاگ !
گزارش تان جالب بود !
و خوب است که هزاره ها در عرصه های مختلف سیاسی , عبادی و… سمیناری داشته باشد و در قدم نخست به ریسمان الهی که میتوان در چند بعد تقسیم کرد چنگ بزند و از هم نپاشد تا باشد که مردم ما در هر جای از دنیا سر فراز باشد . خلیلی
………..
سلام دوست عزیز چناب اقای خلیلی
لطفا آی دی یاهو تان را برایم بگذار تا در موضوع مزاهم تان شوم
با تشکر . م
چهارشنبه 27 بهمن1389 ساعت: 14:48
با سلام مجدد برادر محترم !
در ناروی قوما زیاد هست و هرکس ایده ونظر خاص خودرا دارد و من همیش تحت نام مستعار نمینو یسم . خلیلی .wlhaidary@gmail.com
جمعه 29 بهمن1389 ساعت: 22:59
عجب