!بامیان بام جهان اما دور ازنگاه جهان

 جهان، بامیان بام جهان را نادیده می گیرد! 

رسانه ها گزارش دادند که جنرال پتریوس و همراهانش برای هماهنگی با مسئولین بامیان جهت انتقال امنیت آن ولایت به نیروهای داخلی به بامیان سفر کرد. خانم سرابی والی بامیان که باتمام لیاقت وزحماتش بازهم قدرتش نرسیده تا حداقل سرک کابل بامیان را که حیاتی ترین و ابتدایی ترین پروژه ای بامیان است باز سازی کند و زیر ساختهای ولایت امن بامیان را در نوبت باز سازی قرار بدهد، در این دیدار از فرصت استفاده نموده یکبار دیگر توجه جامعه جهانی را به بازسازی این ولایت خواستار شد. خانم والی پس از آن با آب وتاب به زبان رسانه ها انداخت که خواستار توجه جامعه ای جهانی به ولایت امن بامیان شده است تا کمی از فشارهای اعتراض مردمی بر علیه او کاسته شود وچند روزی را نفس راحت بکشد.

 گرچند پیش از این حتی خانم لورا بوش؛ که خانم و نماینده رئیس جمهور وقت امریکابود به بامیان سفر رسمی نمود اما حاصل آن فقط اسفالت چند متر سرک در داخل بازار خاکی بامیان بود وبس!

مرد بامیان

مرد با احساس و دردمند، جواد ضحاک رئیس شورای ولایتی بامیان که  صراحت و شجاعتش زبانزد تمام شهروندان بامیان است مثل همیشه بانگ بلند عدالت خواهی سرداد و با شدید ترین لحن ممکن خواهان رسیدگی جدی به ولایت محروم “بامیان” شد اما مسئولین هیئت مهمان نیز بی اعتنا به تمام دادو فریادها همان شعار همیشگی شان را طوطی وار تکرار کردند که جامعه جهانی به تعهدات خود درقبال کشور”افغانستان” پایبند است!

مردم می گویند سازمان ملل فقط حقوق بشربامیان را باز سازی می کند! درحالیکه ولایت بامیان صلح دوست ترین و دانش پرورترین ولایات است بنا براین کمترین تخطی از حقوق بشر دراین ولایت صورت می گیرد اما شگفتی اینجاست که سالهاست همچنان جامعه ای جهانی تنها روی باز سازی حقوق بشر در بامیان زوم کرده است! وچندین مؤسسه مربوط به حقوق بشر و امثال آن در بامیان حضور دارد اما از بازسازی راههای بشر و زیربناهای شهری واقتصادی برای بشر فراموش شده و در رنج آن ولایت، خبری نیست که نیست!

دریغ از ساختن حتی یک بند برق در بامیان که بهترین زمینه تولید برق آبی را دارد!

خداکند این بار بجای توجه به عنوان”حقوق بشر” بامیان به خود حقوق بشر این ولایت و باز سازی سرکهای مواصلاتی آن رسیدگی شود و دست کم یک بند برق در این ولایت که بهترین زمینه ای تولید برق را در کل افغانستان دارد ساخته شود.(به امید آنروزی که حد اقل بازار بامیان با برقهای آبی روشن شود نه با جنراتورهای آلوده کننده یا شیشه های شکننده!

دریک گزارش دیگر آقای جان جلیس مشاور ارشد دفتر مرکزی برنامه انکشافی ملل متحد در افغانستان نیز، در جلسۀ بورد ولایتی برنامه انکشافی ملل متحد روز یکشنبه 18 ثور 1390 که به ریاست داکتر حبیبه سرابی والی بامیان با اشتراک مسئولین UNDP رئیس وتعدای از اعضای شورا ولایتی ، تعدادی از روئسا ومسئولین اداره محلی بامیان در این ولایت دایر شده بود اظهار داشته و با اشاره به نواقص و انتقادی که از روند اجرای پروژه ها بر مبنای تامین امنیت تطبیق شده اند، گفت: از این به بعد رویکرد ما مبنی براجرای پروژه ها برمحور فقر زدایی متمرکز خواهد بود. که میتواند بر توازن برنامه های انکشافی در افغانستان کمک نماید.

بامیانیها دعا می کنند زود تر ولایات ثروتمند ومرفه نشین کاملا آباد واشباع شده رویک
رد ثروتمند سالاری و سرمایه افزایی جامعه جهانی تمام شود که نوبت به رویکرد فقر زدایی و توجه به محرومین برسد؛ (البته اگر تا آن زمان،که جامعه جهانی خارج می شود دوباره جنگهای داخلی وپروژه های بزرگ ویران سازی شروع نشود). ازده سال پیش تاحالاهمیشه دقیقا همین شعارها وهمین آرزوها دربامیان تکرار شده اما زمان خلاف آنرا قضاوت کرده است. بیبینیم درآینده قاضی دقیق وراستگوی زمان چگونه قضاوت می کند؟

برچسب‌ها: ولایت بامیان, شهربامیان, مردم بامیان, بامیان, انکشاف دربامیان +;نوشته شده در ;سه شنبه بیستم اردیبهشت 1390ساعت;10:26 توسط;عبدالله بیدار;



پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*