ناامنیها در کشور ادامه دارد ؛ طالبان همچنان در فکر به قدرت رسیدن؟!

طالبان

برخی از مقامات بلندپایه کشور بر این نظر بودند که با کمتر شدن نقش خارجی‌ها و بیشتر شدن نقش نیروهای داخلی، روند افغانیزه‌ شدن سرعت گرفته و طالبان علاقمندانه به روند صلح شامل می‌گردند اما گویا در محاسبات خویش از طالبان دچار اشتباه شده‌اند .

دلیل این اشتباه واضح است هنوز هستند کسانی که نمی خواهند باور کنند که رد پای طالب را می توان در خانه مدعیان ضد تروریسم می توان جستجو کرد . امروز اگر طالب از خود استقلال رای می داشت  با آنهمه جنایت که بر ملت افغانستان کرده است با این همه مهر ورزی که از جناب کرزی به آنان می شود فرصت خوبی برای از بین بردن گذشته های شان است . بجای این که این جنایت کاران محاکمه شود دست برادری به طرف طالب دراز می شود . خوشبختانه به دلیل نادیده گرفتن خون مظلومان وشهیدان و حق یتیمان مدعیان خود باید تاوان این خیانت باید پس بدهند . این بار باید از خاندان خود کرزی توسط محافظ اش ،  احمد ولی کرزی باید توان نادیده گرفتن حق مظلومین را پس بدهند . تا شعار پوج صلح با  برادر طالب و طالبان بیش از پیش در گوش جناب ریس جمهور  پوج تر به نظر اید .

به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، در حمله انتحارى صبح امروز چهارشنبه در لشکرگاه مرکز ولايت هلمند ١٠ پوليس و يک طفل 10 ساله کشته شده اند.

مقام ها در ولایت هلمند می گویند که این حمله در نزدیکی ساختمان قوماندانی امنیه لشکرگاه رخ داد که 11 کشته و 9 زخمی برجای گذاشت.

در همین حال قاری یوسف احمدی ، سخنگوی طالبان، مسؤلیت این رویداد را به عهده گرفته و ادعا کرده است که در این رویداد 18 پولیس کشته شده اند و 12 پولیس دیگر زخم برداشته اند.

اين حمله در حالى در لشکرگاه صورت مي گيرد که مسؤليت امنيتى اين شهر دو هفته قبل از نيروهاى خارجی به نيروهاى افغانستان سپرده شد.

گفتنی است که اخیراً و طی روزهای گذشته طالبان موجی از حملات را بر شماری از ولایات کشور ترتیب داده اند.چنانچه بر اثر انفجار دو ماين در ولسوالى‌هاى گرشک و گرمسير ولايت هلمند، 17 غیرنظامی کشته و چهار تن ديگر زخمی شدند. همچنین در رخداد دیگر، بر اثر تهاجم گروه طالبان به مراکزی در ترینکوت، مرکز ولایت ارزگان نیز بیش از 50 تن کشته و زخمی شدند. در نیمروز، جوزجان و فراه نیز حوادث مشابه گزارش شده است.

افزایش این حملات و همچنین افزایش ترور مقامات بلندپایه کشور و محلی ، اتفاقاً همزمان شده است با پروسه‌ انتقال مسؤلیت به نیروهای امنیتی افغانستان!

این تحرکات و یا افزایش و تشدید عملیات‌های بمب‌گذاری کنار جاده‌ای، حملات گروهی و اختطاف از سوی طالبان نشان می‌دهد آن دسته از رهبران جامعه‌ سیاسی افغانستان که در قدرت شامل هستند، در محاسبات و ارزیابی‌های خویش از طالبان دچار اشتباه شده‌اند.

روزنامه هشت صبح در گزارشی نوشته است که برخی از رهبران سیاسی شامل در قدرت و تحلیلگران طرفدار حکومت به این نظر بودند که با کمترشدن نقش خارجی‌ها در افغانستان و بیشتر شدن نقش نیروهای داخلی دولت، روند افغانیزه‌شدن مسایل مربوط به افغانستان سرعت می‌گیرد و طالبان نیز از نظر روانی تحت تاثیر قرار گرفته و علاقمندانه و یا مجبوراً به این روند شامل می‌گردند و این‌گونه بحران در افغانستان به پایان خود نزدیک می‌شود.

این ارزیابی از این جا ناشی شده بود که طالبان هرازگاهی که در رابطه به موضوعات مربوط به مذاکره و صلح، واکنش نشان می‌دادند، خروج نیروهای خارجی از افغانستان را به حیث یک پیش‌شرط اساسی مطرح می‌کردند. تأکید طالبان بر خروج نیروهای خارجی به حیث پیش‌شرط اساسی وارد شدن به مذاکره و گفتگو در رابطه به صلح و خاتمه دادن به جنگ از طریق غیرنظامی، باعث گردیده بود تا این مفکوره در نزد سیاستمداران شریک در دولت به وجود بیاید که حساسیت طالبان نسبت به خارجی‌ها مانع از این شده است که رهبران این گروه وارد مذاکره با دولت و یا شرکت در دولت گردد.

با همین باور بود که برخی از سیاستمداران شامل در قدرت، در خطاب‌هایی به طالبان، کوشش می‌کردند تا آنان را به ترک جنگ در جهت زمینه‌سازی خروج قوای خارجی از افغانستان و عدم ضرورت به انعقاد موافقت‌نامه و امضای سند استراتژیک با امریکا تشویق کنند.

جالب این‌که رییس جمهور کرزی نیز در سخنانی که در تمجید از اجرای اولین مرحله از پروسه‌ انتقال مسؤلیت از نیروهای بین‌المللی به نیروهای تحت رهبری دولت بیان کرد، به همین مسأله اشاره کرد و در خطابی به طالبان از آنان خواست که در همسویی با واگذاری مسؤلیت امنیتی به نیروهای افغانستان، از جنگ دست کشیده و با اجرای کامل این پروسه در همنوایی قرار گیرند.

اما با تشدید تحرکات طالبان بعد از اجرای پروسه‌ انتقال بخش‌هایی از کشور، این چنین تصور در اذهان ایجاد می‌گردد که طالبان، هدفی فراتر داشته و رهبران این گروه در تلاشند تا با تشدید عملیات‌های خود به کل قدرت دسترسی پیدا کنند.

با تشدید نا امنی های بیشتر در روزهای اخیر در کشور، بازی گران صحنه افغانستان در آستانه اجلاس سه جانبه   می خواهند هشدار دیگر به افغانستان داده باشند که اگر روزی ما از افغانستان خارج شویم حال روز شما همین خواهند بود  اگر بد تر از آن نشود . تا این کار بتواند امتیاز های بشتر در راستای منافع ش



پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*