نزدیک به 2000 پناهجویان افغان در ترکیه حین آوارگی شان یک بار دیگر آواره شده اند.

نزدیک به 2000 پناهجویان افغان در ترکیه حین آوارگی شان یک بار دیگر آواره شده اند.

زمین لرزه ای به بزرگی 7.6 دهم ریشتر شرق ترکیه و شهر مشهور مرزی وان میان ترکیه و ایران را روز یک شنبه  لرزاند. بعد از وقوع زمین لرزه ای اول، 100 پس لرزه ای دیگر منطقه را لرزانده است که باعث حراس اهالی منطقه شده تا به خانه های شان بر نمی گردند.این زمین لرزه در شرق ترکیه ویرانی و تلفاتی زیادی به همراه داشته است که نزدیک به 1000 خانه و ساختمان های دولتی را ویران کرده است. آمار تلفات کشته شده های این واقعه نزدیک به 300 نفر رسیده است و احتمال افزایش این تلفات وجود دارد.

این واقعه روز یک شنبه که روز تعطیلی عمومی رسمی در ترکیه است اتفاق افتاد که در این روز اکثر فامیل ها در بیرون از خانه ، پارک و یا محلات عمومی وقت خویش را می گذرانند. و به این اساس آمار تلفات را کاهش داده است و در غیر آن ممکن بود تلفات خیلی بیشتر شود.

در شهر زلزله زده وان نزدیک به 2000 پناهجوی افغان و تعدادی ایرانی و عراقی و سوری زندگی میکند. که نزدیک به نصف پناهجویان افغان در ترکیه را تشکیل می دهند. درحالیکه مجموع پناهجویان افغان که در دردفتر کمیشنری سازمان ملل بطور رسمی ثبت می باشند به 4600 نفر می رسد و تعدادی به مراتب بیشتر از این آمار بطور غیر رسمی و قاچاق در ترکیه بسر برده و یا ترکیه را به حیث بستری برای مقاصد رفتن به اروپا انتخاب و مدتی را در شهرهای مرزی زندگی می کنند.

پناهجویان افغان حین آوارگی شان یک بار دیگر آواره شده اند. در تماسی که با پناهجویان افغان در شهر وان داشتیم ، خوشبختانه کدام تلفاتی جانی به پناهجویان افغان نرسیده است. اما همه خانه های شان را ترک و شب را در هوای سرد و یخبندان سپری کرده اند.

مطابق قوانین دولت ترکیه، پناهجویان اجازه ندارند که از شهر خارج شوند و در شهرهای دیگر سفر، کار و یا سیاحت کنند. این قانون که در تمام شهرهای ترکیه برای پناهجویان تطبیق می شود، در شهر زلزله زده وان نیز قابل تطبیق است. حال که از یک طرف پولیس اجازه ورود به خانه ها را به مدت نامعلومی منع کرده است و از طرف دیگر به پناهجویان اجازه سفر به بیرون از شهر و اقامت در شهرهای دیگر در کنار پناهجویان افغان را نمی دهند؛ مشکلات پناهجویان را دوبرابر ساخته اند. اما باز هم بعضی از هموطنان مهاجر از فرصت استفاده کرده و مخفیانه شهر ره به مقاصد شهرهای نزدیک ترک کرده و در کنار پناهجویان هموطنش مدتی را سپری خواهند کرد.

دیروز شبکه خبری بی بی سی فارسی در نشر خبر اختصاصی خویش از شهر وان از پناهجویان ایرانی و مشکلات شان خبر داده است ولی از پناهجویان افغان نامی نبرده است، درحالیکه بر اساس آمار رسمی کمیشنری سازمان ملل متحد تعداد پناهجویان افغان 3 برابر بیشتر از پناهجویان ایرانی در شهر وان می باشند. این شبکه که خود را یک شبکه خبری بی طرف  و حامی فارسی زبانان سه کشور افغانستان، تاجکستان و ایران  می خوانند در این مواقع طرفداری جانبدارانه شان مشخص شده و چهره ای اصلی شان را نشان می دهند. متاسفانه تعدادی کارمند افغانی بی بی سی فارسی هم در بی خبری کامل بسر برده و از حوادث اطراف کاملا بی خبر اند.

+;نوشته شده در ;دوشنبه دوم آبان 1390ساعت;20:49 توسط;مدیریت حیدر – علی حکمت; |;



پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*