علل نا امنی های اخیر در ولایت غزنی و راه های مواصلاتی آن

g-aدر هفته های اخیر وضعیت امنیتی در کل کشور بطور بی سابقه ای رو بخرابی رفته ، در این میان ولایت غزنی نیز از امر در امان نمانده است.

عوامل مختلف را در این راستا می توان برشمرد که بعضی آنها عمومی است  رد پای آنها را در کل کشور می توان دید . ما روی این عوامل تکیه نمی کنیم . برای این که این عوامل بعضی شان مقطعی است نظیر طولانی شدن انتخابات و … وبعضی شان ساختاری وسیاسی است که باید از مقام های بالاتر تدابیر عاقلانه تر اتخاذ اقدام عاجل صورت گیرد .

ولی روی سخن ما به عوامل اختصاصی این ولایت است که حال روز این ولایت را به این وضع کشانده است . ادم از شنیدن این عوامل وحشت زده می شود . از همه جالب تر این که این عوامل را از زبان مقام های مختلف می توان شنید .

1 – همکاری مقام های امنیتی غزنی با طالبان

یکی از بد بختی های این ولایت همکاری مقام های امنیتی با طالبان است ممکین است یک فرد در روز کارمند دولت باشد ودر شب همکار طالب قرار گیرد .

محمد علی احمدی، معاون والی غزنی می گوید که برخی از قوماندانان امنیه در ولسوالی های غزنی به دلیل روابط با برخی احزاب سیاسی و حلقات مشخص، با مخالفان مسلح در ارتباط هستند..

احمدی گفت که مقام امنیتی در این ولایت بیشتر مصروف کارهای سیاسی و شخصی شان هستند و در راستای تامین امنیت تلاشی نکرده اند

احمدی گفت:  برخی قوماندانان پوسته های امنیتی بخاطر حفظ جان شان با طالبان همکاری می کنند، ضعف در ارگان های امنیتی ما موجود است.”.

او می گوید که پیشتری قوماندان های امنیه ولسوالی قره باغ در نبرد پولیس محلی با طالبان هیچ اقدامی نکردند..

خانم گلستانی، عضو شورای ولایتی غزنی نیز می گوید که شماری از باشندگان در این ولایت از وضعیت کنونی از ناحیه دولت ناراضی هستند و به همین دلیل با طالبان همکاری می کنند. .

به گفته گلستانی، طالبان و تروریستان سوار بر موتورسایکل آزادانه در طول روز در داخل شهر غزنی رفت و آمد می کنند و اهداف شان را مورد حمله قرار می دهند.

با آنکه استفاده از موترسایکل در شهر غزنی ممنوع اعلام شده اما در این اواخر تروریستان از موتر و بایسکل برای انجام حملات شات به شکل آزادانه استفاده می کنند.

خانم گلستانی می گوید، شماری از افراد مسلح وابسته به طالبان که در چند رویداد تروریستی در شهر غزنی دست داشتند، به شکل آزادانه در شهر گشت و گذار می کنند و تا کنون این افراد بازداشت نشده اند.

او افزود که مقام های محلی نیز از حضور این افراد در غزنی آگاه هستند و برای بازداشت آنان اقدامی نکرده اند.

با این حال وفتی خود نیروی های  امنیتی  دست شان تا مرفق  با همکاری طالب  در نا امنی  اغشته است  دیگر شما چه انتظاری از وضعیت  به اصطلاح  نیروی امنیتی می توانید داشته باشید . این کشور در حل حاضر به حال خود رها شده باید دید که حکومت اینده فکر به این ولایت فلک زده  ونیروی های امنیتی  ان خواهند کرد یانه ؟ !!

 2     – عدم هماهنگی ارگان های امنیتی در غزنی

معاون والی غزنی می گوید که با خروج نیروهای امریکایی و پولندی از ولایت غزنی، سه ارگان امنیتی (پولیس، اردوی ملی و امنیت ملی) که وظیفه تامین ولایت را به عهده دارند ، از همآهنگی کامل برخوردار نیستند و در بسیاری از موارد این نیروها با یکدیگر همکاری نمی کنند. .

محمد علی احمدی گفت که طولانی شدن روند انتخابات نیز یک سر درگمی را میان ارگان های حکومتی بخصوص نهادهای امنیتی ایجاد کرده است..

احمدی گفت: “در برخی مناطق که پولیس درگیر جنگ است اردوی ملی همکاری نمی کند و یا امکانات لازم را در اختیار ندارند”..

او می پذیرد که در این اواخر نا امنی در این ولایت بیشتر شده و وضعیت امنیتی در ولایت غزنی نگران کننده است..

گفته شده که میزان هماهنگی میان قوماندانان امنیه و پولیس محلی نیز خیلی کمرنگ است..

در همین حال بانو گلستانی از ضعف در عملکرد نیروهای امنیتی انتقاد کرده و می گوید که همکاری های لازم میان آنها وجود ندارد. .

بر اساس گزارش ها، پیشتر یک سرباز پولیس در نزدیکی دفتر ریاست معارف غزنی از سوی افراد مسلح به ضرب گلوله کشته شد که به گفته گلستانی، نیروهای امنیتی با وجود این که در صحنه حضور داشتند عکس العملی از خود نشان ندادند.

اما معاون والی غزنی می گوید که نیروهای امنیتی در قضیه جلوگیری از کشته شدن این سرباز پولیس تلاش های خود را کرده اند..

او تاکید کرد که مقام های محلی نیز این حضور این افراد در غزنی آگاه هستند و برای بازداشت آنان اقدامی نکرده اند.

شما می دانید که جنگ های امروز  تماما متکی  به همین سه نیرو متکی است پلس ارودوی ملی امنیت ملی  . وفتی که این سه نیرو  وهماهنگی لازم ، شرط اساسی  برای جنگ ومبارزه با نیروی های داخلی خارجی  است وجود نداشته باشد  نتیجه آن از این بد تر هم فابل پیش بینی است .

من در عجبم  که سیزرده سال در این کشور چه کاری شده در حال که پیش پا افتاده ترین کار صورت نگرفته است .  این سخنان ساخته پرداخته کسی نیست  . فشار بر مسولین  پاین دست چنان زیاد شده که بناچار گوشه های از این وضعیت اسفبار  را رسانه ای کند .

3- شکایت پولیس محلی از نداشتن سلاح

بد بختانه یک تعداد پلیس که می خواهند با تروریست طالب مبارزه کند سلاح مناسب در اختیار ندارد . این بخش دیگر شرم اور ترین بخش برای دولتمردان این مرزبوم است . ترورست ها با همه تجهیزات مجهز است اما نیزوی های امنیتی از کمبود سلاح رنج می برد  .

 اعضای شورای ولایتی غزنی می گویند که پولیس محلی در این ولایت به دلیل نداشتن سلاح نمی توانند امنیت برخی مناطق را تامین کنند..

به گفته گلستانی، در روزهای اخیر حملات سنگینی از سوی طالبان بر ولسوالی قره باغ ولایت غزنی صورت گرفته اما پولیس محلی مستقر در این مناطق از نداشتن سلاح شکایت کردند.

قوماندان پولیس محلی در تماس با اعضای شورای ولایتی غزنی گفته که وزارت داخله سلاح های (زیکو یک) را به آنان توزیع کرده که مرمی ندارد.



پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*